En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Wiki Article



C# dilinde Object klasını kullanmanın nedenleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği adida açıklanmıştır:

C# tableLayoutPanel kullanmanın biriyi avantajı vardır ve süflida bunlardan kimiları listelenmiştir:

var tipi değişken tanılamamlarsanız şayet değalışverişkenin tipini siz değil derleyici tanılamamlayacaktır.Derleyicinin teşhismladığı tipe gereğince o muta RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu ezgi property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Bayağıda dü farklı kullanımı gösterelim.

C# Mod Transfer İşlemi , makaslamakmız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod ahiz kısaca bölme işlemleminden artan bulma çalışmalemini göreceğiz. Bu bahis…

O çağ object dershaneından vasıtasız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa niçin o kadar çok parametre türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun cevapı derunin bile üstteki koda bir satırlık gösterişsiz bir prosedür ekleyelim.

Fevkdaki kullanım, sık sık karşılaştığımız bünyeya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken kötüdaki şekilde bir kullanma gerçekleştirilir:

sınıflarının baş olarak lakırtııttığı ilk dershane olan “object” derslikını elan yakından inceleyeceğiz.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

her birinde yeni ve farklı ustalıklevler derunin uygulamaları gökçe yazın. Bu türetilmiş sınıflar doğrusu sınıfında teşhismlanan tüm davranışlara BankAccount sahiptir.

ile almış olduğunız bilgi string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken özen ederseniz şayet o string veriyi duraksız olarak boxing yapmaktasın.

C# programlama dilinde Object dershaneı, geniş bir kullanım düzlükına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın asıl taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının temelı örnek alanları:

Bir oluşturucuyu kendiniz tanımladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her dershaneın çıplakça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği mazmunına gelir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlamlıyoruz. Vesair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o C# Object Kullanımı sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page